Száraztészták az Ön asztalára, – 1981-óta
Leves tészták

LÚDGÉGE CSIGA: A lakodalmas csigatésztaként is ismert tészta a legnépszerűbb levesbetétünk. Nem hiányozhat az alföldi lakodalmak étrendjéből.

SODROTT CSIGA: Hagyományos húsleves betét.

MENETBORDÁS CSIGA: Hagyományos húsleves betét.

EPERLEVÉL: Cikkcakkos szélű, négyzet alakú, nyújtott tésztafajta. Többnyire ragulevesek, zöldséglevesek betétje, de akár köretként is felhasználható.

CÉRNAMETÉLT: Az egyik klasszikus, magyar levesbetétünk. A vasárnapi húsleves népszerű tésztája. A nagyjából 1 mm átmérőjű tésztafajta, a leveseken túl egy kiváló magyar édesség, a vargabéles hozzávalója is.

EPERSZALAG: Az eperlevélhez hasonló, de hosszabbra vágott tészta típus. Felhasználása szintén leveseknél népszerű.

KISKOCKA: Hétköznapi levesek közkedvelt betétje.

ZABSZEM: Hétköznapi levesek közkedvelt betétje.
köret tészták

GYUFA: Gyufaszálhoz hasonló nagyságú száraztészta. Hazánkban leggyakrabban a bajai halászlében fogyasztják, de kiváló körettészta is. Mákos tészta, grízes tészta hozzávalója lehet.

SZÉLESMETÉLT: Ez a nyújtott, tésztafajta nagyon sokrétűen használható. Tejszínes tésztákhoz, vagy akár édes tésztaételekhez is nagyszerűen illik.

RÖVIDMETÉLT: A szélesmetélt rövidre vágott változata. Felhasználható tejszínes vagy akár édes tésztákhoz is.

SPAGETTI: Olaszországból származik, az egyik legnépszerűbb, sokoldalúan felhasználható tésztafajta. Krémes mártásokkal, húsraguval kiváló.

FODROS LEBBENCS: Ez a tésztatípus tulajdonképpen nagyméretű fodroskocka. Ugyanúgy használható slambuchoz, lebbencsleveshez, vagy akár túrós csuszához, mint a laplebbencsünk. Fodrainak köszönhetően kevésbé ragad össze.

LAPLEBBENCS: Házias jellegű, kézzel tört, nyújtott tészta. A hagyomány szerint az Alföldön élő parasztemberek, jellemzően pásztorok készítették el bográcsban és levest vagy slambucot főztek belőle. De kiváló túrós csuszához, vagy akár lasagne-hoz is.

KÉZI TARHONYA: Más néven reszelt tészta. Ez a hagyományos, magyar tészta Hungarikum, Pirítás után kell megfőzni. Szaftos ételekhez, pörköltökhöz kiváló. De akár levesben is felhasználható.

SÖRÉTTARHONYA: Nevét formájáról kapta. A tarhonya gépi változata. Ínycsiklandó fogás készíthető belőle nem csak levesbetétként alkalmazva, hanem húsos ételek köreteként is.

NAGYKOCKA: Nyújtott tésztafajta. A túrós tészta népszerű alapanyaga.

FODROSKOCKA: Kiváló alaktartó fajta, a fodroknak köszönhetően sosem ragad össze. A klasszikus krumplis, túrós vagy káposztás tészta hozzávalója.

ORSÓ: Spirál formájú, közkedvelt körettészta. Alakjának köszönhetően szószos, szaftos ételekhez kiváló választás, de tésztasalátákhoz is tökéletes.

RÖVIDCSŐ: Népszerű körettészta. Remek választás pörköltekhez illetve rakott ételekhez.

SZARVACSKA: Kiváló körettészta szószos ételekhez, pörköltekhez. Üregessége miatt rabul ejti a szaftot, könnyen felveszi az étel ízét.

CSAVARTCSŐ: Mutatós, olaszos formájú körettészta, mely szószos tésztákhoz és tésztasalátákhoz kiváló választás.

TARÉJOS: A kakas taréjára emlékeztető formájú körettészta. Főként pörköltekhez használható.

PENNE: Jellegzetesen olasz tésztafajta. Nagyon mutatós, ruganyos forma. Raguk és tésztasaláták nélkülözhetetlen alapanyaga.

KISKAGYLÓ: Főként levesben használt, apró, kagyló formájú tészta.

NAGYKAGYLÓ: A kagyló tészta szinte bármely ételhez használható, akár levesről, akár pörköltről, akár salátáról legyen szó.
Diabetikus tészták

CÉRNAMETÉLT: Cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak egyaránt ajánljuk, csökkentett szénhidrát tartalma és alacsony glikémiás indexe miatt.

SZÉLESMETÉLT: Cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak egyaránt ajánljuk, csökkentett szénhidrát tartalma és alacsony glikémiás indexe miatt.

SPAGETTI: Cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak egyaránt ajánljuk, csökkentett szénhidrát tartalma és alacsony glikémiás indexe miatt.

FODROSKOCKA: Cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak egyaránt ajánljuk, csökkentett szénhidrát tartalma és alacsony glikémiás indexe miatt.

PENNE: Cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak egyaránt ajánljuk, csökkentett szénhidrát tartalma és alacsony glikémiás indexe miatt.

ORSÓ: Cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak egyaránt ajánljuk, csökkentett szénhidrát tartalma és alacsony glikémiás indexe miatt.

GÉPITARHONYA: Cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak egyaránt ajánljuk, csökkentett szénhidrát tartalma és alacsony glikémiás indexe miatt.